hotel hoog soeren

tel: 00 31 55 519 12 31

De omgeving van Hoog Soeren

Hotel Hoog Soeren is gelegen in het pitoreske dorp Hoog Soeren midden in de Kroondomeinen met heerlijke wandel- en fietsgebieden.

Verder is er veel cultuur en stadsvertier in de omgeving.
Hieronder vindt u enkele suggesties en bekijk ook eens onze agenda.

Kroondomein Het Loo

Kroondomein Het Loo bestaat uit het Paleispark en de Koninklijke Houtvesterij en is te vinden aan de westzijde van Apeldoorn. Uitgestrekte bos- en heidegebieden bepalen het beeld. Het gebied is al ruim 300 jaar verbonden met het Huis Oranje-Nassau. De verbintenis met de Oranjes heeft Kroondomein Het Loo gevormd tot wat het nu is: een meer dan 10.000 hectare groot landgoed met een rijke cultuurhistorie, grote biologische diversiteit en veel landschapsschoon.

Paleis Het Loo

In het hart van Nederland, aan de rand van Apeldoorn, ligt het ruim 300 jaar oude Paleis Het Loo. Sinds 1984 is dit voormalige Koninklijk Paleis na een grondige restauratie opengesteld voor publiek. De ingerichte vertrekken geven een beeld van drie eeuwen bewoning door de Oranjes, terwijl de tuinen met fonteinen en bloemperken de sfeer van de 17e eeuw ademen. Door zijn ligging is een bezoek aan Paleis Het Loo in ieder jaargetijde uniek.

Apenheul

Apenheul is een prachtig, groen dierenpark waar jaarlijks zo’n 500.000 mensen een onvergetelijk dagje uit beleven. Maar we hebben nog veel meer te bieden! We zijn expert op het gebied van apen. Jarenlang ervaring en onderzoek hebben een schat aan informatie opgeleverd.

Park Berg en Bos

Grenzend aan de Kroon- domeinen van Paleis Het Loo ligt natuurgebied Stadspark Berg & Bos. In het park van ruim 250 hectare treft u authentieke planten, bomen en dieren van de Veluwe aan. Daarnaast kunnen kinderen zich prima vermaken in Stadspark Berg & Bos. Het park kent een lange geschiedenis. Zo staat bij de bosvijver de 'Stenen Bank' waar koningin Wilhelmina vroeger nog heeft geschilderd.

Orpheus

Theater Orpheus in Apeldoorn is een van de vijf grootste theaters van Nederland. Met een gevarieerd aanbod aan optredens: van cabaret tot klassieke muziek, van toneelstukken tot theaterconcerten. Daarnaast heeft het theater een eigen restaurant waar u voor de voorstelling kunt genieten van heerlijke Veluwse streekgerechten.

Julianatoren

Het leukste dagje uit beleef je bij de Julianatoren. In de meer dan 60 attracties raak je niet uitgespeeld. Swing ook mee tijdens de diverse shows en evenementen!.

Coda

CODA wil voor een groot en breed publiek een cultuurhuis zijn waar in een bibliotheek, archief en museum ervaren en beleven centraal staan. Belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen worden verzameld en getoond, discussie wordt gevoerd, publicaties worden geïnitieerd, kennis, informatie en documentatie op het gebied van literatuur, muziek, film, archieven, de geschiedenis van Apeldoorn en de regio.

Radio Kootwijk

Radio Kootwijk is een bijzondere plek met karakter. Ruimte voor beleving, bezinning en inspiratie. Voor duurzaamheid, vernieuwing en verbinding. Diep verscholen, op de Veluwe bij Apeldoorn, in één van de mooiste en meest uitgestrekte natuurgebieden van Nederland.

Cannenburgh Vaassen

Het van oorsprong middeleeuwse kasteel Cannenburch ligt in een prachtig oud parkbos met weilanden en vijvers. Het kasteel kan worden bezocht, in de omgeving kan worden gewandeld en gefietst.

Park Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste aaneengesloten actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland. Het bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten.

Veluwse Bron

De Veluwse Bron maakt deel uit van de International Wellness Resorts (IWR). Deze organisatie is gelijktijdig gestart met de overname van een aantal goed lopende exploitaties.
Het resultaat is een sterk landelijk netwerk van kwalitatief hoogwaardige resorts waar de consument terecht kan voor waar het allemaal om draait in deze branche: Pure Ontspanning!

Het Aardhuis

Op deze website krijgt u een beeld van Het Aardhuis met zijn museum en wildpark. Natuurlijk ook aandacht voor onze tentoonstellingen, exposities en overige activiteiten. Speciaal voor de kinderen hebben we onder de button kids informatie over onze speurtocht. Wij verwachten u hiermee een goede indruk te geven over dit historisch stukje Veluwe.

Veluwse Golfclub

De Veluwse Golf Club is een bosbaan, gelegen ongeveer 5 kilometer ten westen van Apeldoorn in het dorp Hoog Soeren. De baan is een 9 holes baan en ligt midden in de Staatsdomeinen. De Veluwse Golf Club is opgericht in 1957 en de baan in Hoog Soeren is aangelegd door de Engelse golfarchitect Ken Cotton en geopend in 1965.

Kröller Müller

In het Kröller-Müller Museum komt al het schone samen. De unieke combinatie van kunst, natuur en architectuur staat garant voor een bijzondere ervaring. Een belevenis die alle zintuigen prikkelt. Het museum is een paradijs voor ervaren kunstliefhebbers en onbevangen nieuwkomers. Met meer dan 300.000 bezoekers per jaar behoort het Kröller-Müller Museum tot de best bezochte musea van Nederland. En ook internationaal trekt de collectie volle zalen. Uitgeleende meesterwerken bereiken wereldwijd een miljoenenpubliek.

Huifkarcentrum De Kronkel

Beleef een bijzondere dag op de Veluwe. Maak een huifkartocht bij Huifkarcentrum de Kronkel. Ook dagtochten met de huifkar mogelijk naar bijv. Paleis het Loo, Apenheul of Koninklijke Jachtchâlet Het Aardhuis.

SOS Events

Ieder event tot een onvergetelijke belevenis maken. Dat is ons doel. SOS Events zorgt ervoor dat elk business-event een indrukwekkende beleving wordt. Eentje die u zich nog lang blijft herinneren. Daarbij staat onze missie altijd centraal: ‘sfeer=beleven=herinneren’. Of het nu gaat om een bedrijfsuitje met collega’s, een relatiedag voor uw beste klanten, workshops tijdens een lange vergadersessie of een teambuilding sessie met diepgang; SOS Events regelt alles voor u!

Veluwe Specialist

Wij laten u de mooiste plekjes van de Veluwe zien! U huurt bij de Veluwe Specialist een fiets, tandem, GPS-mountainbike of GPS systeem. Daarnaast kunt u verschillende activiteiten als ballonvaren, rondvluchten, surfclinics of buitenritten op een paard boeken. Wij hebben alles in huis om uw familie, vrienden, vrijgezellen, verenigingsuitje in te regelen!